lauantai 10. toukokuuta 2014

Puhelinkuvia ja outoa lihaskipua

Kun neulomisputken jatkoksi pitää virkkausputken niin alkaa särkeä lihaksia, joita ei taas tiennyt olevankaan. Niinkuin lavannostaja.

Lanka on Rico Design Essentials Cottonia, 100 % puuvillaa. Tuohon meni 227 g (mun keittiövaakani osaa noin tarkkaan mitata). Koukut 3½ ja 4½. Ja bambuinen virkkuukoukku ei oo hyvä. Tai on muuten, mutta kun se on ihan pyöreä niin se pyörii sormissa, ja on aina väärin päin. Knitpron muovivartinen oli ihan paras.

 
Ohje on Modan numerosta 3/2010. Ohjeessa oli yksi koko, 150 cm, ja "totta kai" se on ihan ookoo koko yli 160 senttiselle teinille. Daa. Pitempi se olis voinut olla. 

 
Sama takaa. Oli kiva virkata taas. 

Sitten to-del-la onneton kuva käpyilystä. No eipä tuo tuloskaan erityisen loistava ole, mutta tuo on oikeesti hauskaa hommaa.



perjantai 2. toukokuuta 2014

Ei sitten kokonaista kuvaa...

tullut otettua jakusta. Eniten näkyy tässä, ja tuulikin pyöritteli.

  
Kaulus ja hihansuut ja taskunkannet samettia.


Toi on niiiiin hieno (mum mielestä) kun kauluksen jalka on tota vuorikangasta, ja tuo samettinauha tuosssa alavaran ja vuorin saumassa.


Ja napinlävet tein käsin.



Innostuin yksityiskohdista, kun tänne osuin pari vuotta sitten. Sen jälkeen minä ja yksväriset vuorikankaat ei ole oltu todennäköinen pari. Tuossakin on kaksi vuorikangasta, miehustassa puuvillakangas ja hihoissa taivaansininen viskoosivuori.

Kankaat Eurokankaasta, nauhoja muistaakseni Merletosta, ja napit samaten sieltä. Kaava on ihan perusjakun kaava, sitä sitten muokattu.

torstai 1. toukokuuta 2014

Testing

otetaan taiteellinen tarkennus :o)


Kaksi päivää meni kurssilla, ja muuta ei ole näytettävää. Käpypitsiä, eli frivoliteta, renkaita ja kaaria, ja äärettömän yksinkertaiset solmut, mutta sangen - ei nyt vaikeaa mutta alku aina hankalaa. Ja varmasti menee hetki, ennen kuin voi vaihtaa tuon sangen paksun virkkauslangan niihin hämähäkinseitteihin.

Naurettiin kurssilla että kun naisia huoneellinen ja on ihan hiljaista. Ei voi puhua kun kieli pyörii suussa kävyn kanssa samaa kierrosta.