keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Joulupukin töissä

Ja näin jää päähän soimaan reipas renkutus Joulupukki ja noitarumpu -elokuvasta :oD

Piti taas kaikkea saada tehtyä, mutta jonnekin se aika ennen joulua hukkuu... tai mulla se on näköjään mennyt liian ison neuleen purkamiseen ja pipojen aloittamiseen.

Mutta, käsityömessuilta marraskuussa ostin muutaman tilkkupussin Silkkituonti Sorrilta kun olin jo jossain vaiheessa syksyllä törmännyt tähän meikkipussiohjeeseen. ja Instassa nähnyt kivoja parista erikuosisesta kankaasta tehtyjä eri kokoisia pusseja ja laukkuja

Kun joulupukki lahjoitti joka tapauksessa tuollaisessa pidettävää tavaraa, ja satuin kuulemaan että valkoinen meikkipussi olisi mieleen, niin siinäpä se. Yhdessä tilkkupussissa oli tuota
erityisen kauniisti hohtavaa satiinia, ja sattui olemaan niin iso pala, että siitä tuli kokonainen pussi. Ihan omaa designia on tuo laskostus, kun oli palasessa sen verran korkeutta. Enkä millään halunnut leikata sitä pienemmäksi niin tein sitten noin. Eurokankaasta piti hakea silitettävää kovikehuopaa, ihan paras tuohon tarkoitukseen. Kaikki muu on sitten omista varastoista, kovikehuovan silitin kiinni lakanakankaaseen, silkin sen päälle, ja sisävuoriksi ihan normi vuorikangas. Tuo on äärettömän helppo ja nopea tehdä, ja tuo kovikehuopa on niin jäykkää että lopputulos näyttää vaikka kuinka laadukkaalle.


 Nää sitten ovat ne saman ohjeen Jussi-sukat, Debbie Stollerin Stich'n'Bitchin suomenkielisestä versiosta. Nyt tein Maija-langasta kun sattui laatikossa olemaan sopivan väriset langat. Kaipa harmaa on tummempi kuin aiemmin tekemissäni, mutta tuskin haittaa. Ja puikot taisi olla 3½.



Ei kommentteja: