maanantai 20. maaliskuuta 2017

Mallina hattutukki


 
Lanka on Madelinetoshia, ja huivin malli on Janina Kallion Stella, lanka ja ohje Snurrelta vuonna 2015 käsityömessuilta. Vyöte on hyvässä tallessa paikassa nimeltä jemma. Huivi on ollut käytössä lähes tauotta, kun sitä voi kuulemma pitää ihan hyvin kesälläkin kun ei kutita yhtään. Hattu on oikeasti baskeri, mutta niin pehmeä, ettei pysy muodossa erityisen hyvin. Sinistä lankaa on vielä pieni nyttyrä jäljellä.

Sitten on käsityömessuilta 2016 ostettua Brooklyn Tweedin Loftista tehty pipo.
Niin ihana lanka, se tuntuu kovalle ja karkealle, mutta on niin pipolangaksi sopivaa ettei ymmärrä mitä sille tapahtuu neuloessa. Ostin ahneuksissani kaksi vyyhtiä vaikka myyjäkin oli sitä mieltä että kyllä yhdestä pipo tulee. Tuli ja jäikin vielä. Mutta koska mun piponi kasvaa käytössä, niin niitä pitää tehdä aina uudestaan, niin riittääpä ainakin jos jonkun toisen mallin keksin.

Tuokin on kasvanut käytössä, ilmeisesti mun pääni on niin lämmin, että kaikki höyryttyy käytössä suuremmiksi.



Sitten on huppuhuivi, tai mikskä noita nyt sanotaan. Lanka on Vihreän vyyhdin mohairsekoite, edit:Mohair Fiori, jonka vyöte on myös tallessa paikassa nimeltä jemma. Malli on Ice queen Knittystä. Mukaan on neulottu tummansinisiä siemenhelmiä ja niitä meni liikaa koska mieluummin överit kuin vajarit. Siis luin ohjeen huolimattomasti ja mohairia ei pura ihminen kuin äärimmäisessä hädässä, joten helmiä on aika paljon. Tuo on sitten ihan ylilämmin kapine...

 Kuvat on otettu tammikuussa, nyt paistaa aurinko, eikä tuonnäköisestä lumesta ole jälkeäkään...



Ei kommentteja: