perjantai 14. toukokuuta 2010

Metallia ja vähän muutakin

Ennen joulua olin hopeatyön alkeiskurssilla. Tekemässä lenkkejä ja ketjuja. Tosin ensin tehtiin helmiä, kun ope selitti mitä tullaan tekemään ja minkälaisilla työkaluilla ja niin edelleen. Ensin tuli tämä tehtyä kivestä ja lasista ja metallisista välihelmistä ja keskelle kukkalaatta:

Sitten alotettiin veivaus ja sahaus ja avattiin lenkkejä ja niitä sitten yhteen. Minä juutuin 1 mm lankaan ja 4 mm lenkkiin. Ensin tuli muinaisketju, jonka jo hukkasin talven hankiin. Töihin lähtiessä oli ranteessa, mutta perillä ei. Seuraavan muinaisketjun annoin eteenpäin, enkä muistanut kuvata. Mutta tässä sitten muinaisketjun muunnos (tai kaikkihan ne siitä kai loppuviimeksi on muunnoksia...), jossa parin toinen menee kolmen läpi. Näyttää sille kuin se liikkuisi koko ajan, ranteessa toimii erityisen kivasti kun kädet liikkuvat. Enemmän kuin kaula.

Sitten ristiketju, jossa ristien välissä on 8 mm langassa kaksi swarowskia ja onykshelmi. Ristit on taas millin lankaa 4 mm lenkkinä, 15 lenkkiä muodostaa yhden ristin.

Tuska, tai lituska käärmeketju, ranteeseen ja kaulaan. Millinen lanka, 5 mm lenkki, ja siinä meni aikaa. No, tuo malli ei etene erityisen paljon, 65 cm ketjua on uponnut noin 9 m lankaa. Selkeä hevipeikkomalli :o)

Ja vielä Retro-Oili. Millin lankaa, isommat lenkit 10 mm ja pienemmät 3 mm, kolme isoa yhteen kiertäen toisensa ja kahdella pienellä kiinni.


Kaapissa on noin 10 metriä sahaamatonta lankaa. Kesälomaa odotellessa...2 kommenttia:

Mirabella kirjoitti...

Siis tosi hienoja on taas sun aikaansaannokset - joko myyt näitä jossain verkkokaupassa? Nostan jälleen hattua kärsivällisyydellesi, noita koruja tehdessä saattais meikäläisellä aika äkkiä tulla muutama kirosana mieleen jos huomaisin tehneeni virheen, ja todennäköisesti lentäisi koko tuotos ikkunasta ulos.

Salla kirjoitti...

Kiitos :o) Näitten paras puoli on aivot narikkaan -tila, johon tehdessä pääsee. Vai oliskohan se jonkinlainen flow...