sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Vuoden lopuksi

Jos sais muistiinkirjattua mitä tuli tehtyä. Tosin juttuja meni joulupaketissa enkä muistanut ottaa kuvaa.

Facebookin sukkavaihtoon tein Schoppelwollesta, 75 % villaa ja 25 % polyamidia, sukat Knittyn ohjeella Tribute-sukat. Kahden samanlaisen jutun tekeminen kun tökkii, niin tuollaiset suht konstikkaat pitsineuleet saa mielenkiinnon säilymään.

Sitten tilauksesta poncho.

Ei mennyt ihan putkeen lankavalinta, ohje on Lankavan Hyrrä. Lankamaailmasta sai alesta BBBn Beleniä, 30 % alpakkaa, 30 % villaa, 30 % akryyliä ja 10 % viskoosia, ja siinä oli sama määrä juoksumetrejä kuin ohjeen langassa. Mutta tuo oli tosi juoksematonta ja loppui vähän kesken. Yksi lisäyskerros jäi tekemättä ja lopputulos on knafti. Ei toki kurista tms.

Sitten maailman ihanin pipo.
Ostin käsityömessuilta Snurrelta Brushmere Cardiff Cashmerea. 64 silmukkaa kuutosen puikoilla suoraa putkea, alussa neljä kerrosta joustinneuletta, ja sitten vain suoraa. Silmukoin päälaen umpeen kun en jaksanut laskea kavennuksia. Kun sain pipon valmiiksi, laitoin sen päähäni silleen sovitusmielessä, ja huomasin vasta hampaita pestessä että se oli edelleen päässä. Ihan taivaallinen lanka. Seuraavassa näkyy väri paremmin:
Sitten neuloin Nurmilinnun.
Lankakauppa Silmukassa oli pop up -myymälä, ja löysin ihanan värisen Lanitium ex machinan langan, 75 % merinovillaa ja 25 % tussahsilkkiä. Oon tuota valmistumisesta asti käyttänyt, se vain pitenee käytössä.






Ei kommentteja: