lauantai 18. elokuuta 2018

Syntymäpäivää

viettänyt 11-vuotias sai lahjaksi, edestä ja takaa:

Malli on Ottobren numerosta 6/2017, Hella-mekko tunikamitalla, ja ilman eturöyhelöä. Kangasta olen nähnyt internetissä käytetyn kesämekkoihin, ja kun tuohon Eurokankaassa törmäsin, niin heti tuli kyseinen syntymäpäivälapsi mieleen. Unohdin ottaa kuvan mekosta päällä, joten tässä kuvat liian ison henkarin päällä ennen lahjan antoa.

Tuo helman brodeeri määräsi sen, etten tehnyt keskitakasaumaa, johon vetoketju olisi piilotettu. Joten kun ei voinut peittää, niin korostettiin, ja laitoin ison vetoketjun. Samettinauhat hihoihin, nauha on Merletosta, joka ikävä kyllä lopettaa.

Ja kun syntymäpäiville olin menossa, niin tein oman puserotikin valmiiksi.


Malli on Suuren käsityön numerosta 6-7/2018, taisi olla kannessakin. Kangas on Eurokankaan palaviskoosia, jonka ensin jätin ostamatta, mutta se vaivasi niin, että oli pakko mennä takasin. Ja onneksi se oli vielä siellä palalaarissa. Tuo on ihanan pehmeä kangas, mutta rypistyy saman tien. Tuokin oli silitetty ennen kuvan ottoa... Ja helma on suora, eikä tuolleen toisesta sivusta pitempi. Röyhelöiden tekeminen on ärsyttävää, henk. koht. olen enemmänkin laskosihminen. Enkä suostu sanomaan niitä frilloiksi kun olen Hämeestä kotoisin.

Takana pilkottaa tuulettumassa oleva villasekoite, jonka löysin Nextiilistä. Senkin jätin ensin kauppaan, mutta oli pakko mennä viikonlopun jälkeen takaisin. Leveys 150 cm ja kangasta on reilu 3 metriä. Nextiili myy kilohinnalla, ja tuo maksoi 3,80 euroa.

1 kommentti:

HennaMar kirjoitti...

Tuo raitakangasta koristaa kivasti hihamallia. Nätti.