lauantai 5. syyskuuta 2009

Vähän niukka neuletakki...

tuli tästä kummilapselle tehdystä:


Alla on yöpaita, kun piti kiireessä ennen kouluunlähtöä ottaa kuva, kun en tiennyt nähdäänkö myöhemmin vielä. Mutta mä olen tosi hämmästynyt siitä, että sain mitään muuta kuin vähintään kahta kokoa isompaa aikaan...

Johtui ehkä siitä, että lanka on ihan eri paksuista kuin ohjeessa, ja siinä noin suurinpiirtein sinne päin tiheys. Lanka on Anttilasta ostettua Silky Tweediä (40 % silkkiä, 20 % merinovillaa, 30 % puuvillaa, 10 % viskoosia) ja ohje on kaarrokejakku Modan numerosta 4/09. Sangen kiva malli, itse asiassa. Vaikka itsellekin tuon tekis. Tai lapselle vähän reilumman kokoisen.

Tallinnasta jäi mukaan lankaa (da-ah!) ja sitten hetkellinen mielijohde vei sisään Apollo-kirjakaupan ovesta ja mulla on nyt sitten Reimannin ja Edasin Haapsalu sall. Ihana kirja, ja tuolta nyt tekee mitä vaan, kun on kerrassaan mainiot kaaviokuvat.

2 kommenttia:

Mirabella kirjoitti...

Onpas tosi sievä takki! Koskahan sitä uskaltaisi itse kokeilla moisen tekoa...Minä se vaan tahkoan niitä sukkia, kokeilen eri pitsikuvioita ja kantapäämalleja. Alotin tekemään pampula-langasta huiviakin, mutta siitä tulee rasitusvamma kun puikot on numeroa 15! On kuin koivuklapeilla yrittäis neuloa.

Salla kirjoitti...

Kiitos. Vähän ottaa tuo niukkuus pattiin, no, ei vastaanottaja sen kummemmin kommentoinut, kun tuo lanka EI kutita. Uudessa Modassa oli neuletakki, jota mainostivat helpoksi, jos kiinnostaa. Itse asiassa toi malli oli kyllä suositeltava vaikka ensimmäiseksi tehtäväksi takiksi, siinä ei tarvinnut oikeasti säätää yhtään.