keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Niin se aika kuluu

ja kuvat on aina puhelimessa, ja sitten kun puhelimen kameralla kuvaa milloin mitäkin, niin sinne ne kuvat hukkuu.

Kädentaitomessuilta tarttui mukaan Lankaidean osastolta Sandnesin Fritidsgarn-pakkaus, jossa oli huovutettujen lapasten ohje ja langat.
 
Kutosen puikoilla nuo valmistuivat saman tien. Kuvassa oikealla (jos muistan oikein).

Sitten ostin Lankamaailmasta Vikingin Naturgarnia, jonka neuloin seiskan puikoilla. Kuvassa vasemmalla, koska noista tuli aavistuksen verran isommat. 

40 asteen huovutus ei vaikuttanut oikein mitenkään, 50 astetta tehosi. Kokeilin pesua ilman että laitoin sisäpuolelle mitään, eikä peukalo mennyt umpeen. Tuon sydänkuvion ympäri tehdyn ketjupisto-ompelun joku päättelylanka huopui jumitusmalliin sisäpuolelle, mutta leikkasin sen vain poikki. Tuskin purkaantuu. 

Vielä on yhdet tumppulangat odottamassa. Nuo on niin nopeita tehdä että maailman täyttäminen huovutetuilla tumpuilla olisi ihan mahdollista...

Kamerasta löytyi muutama muukin juttu.
Tämän pointti on tuo rullapäärme ja miten hyvin beige päärme upposi valkopohjaiseen huiviin. Kohta tuonkin voi kaivaa taas käyttöön.
Riepukassin tein jostain verhopalasta, jonka olin tunkenut Eurokankaan vitosen päiviltä pussiin. Tuossa oli päärme jo valmiina, ompelin yhden sivun ja pohjan ja kahvat.

Välillä ihmettelen sitä, että jos tekee jostain olemassa olevasta jämäpalasta apukassin niin miten sen ympäristöpäästöt ovat muovikassia suuremmat. Olisiko jämäpala parempi jätteenä?
Ei kommentteja: