torstai 22. lokakuuta 2020

Villapaita

Sukulaisnuori täytti tässä syksyllä 18 ja kesällä tuli mieleen että voisin kutoa villapaidan. Keskusteltiin hänen kanssaan joskus neuleista ja siitä että miten vaivalloista on niitä tehdä jos ollenkaan, ja mikä niissä maksaa, kun jossain kaupassa neuleen saa kympillä ja saman näköinen maksaa toisessa kaupassa satasen.  


Kuva on selfie, kun unohdin kuvata paidan (miten voi unohtaa oikeasti?!?), ja kuvaajan/mallin luvalla näkyy kasvotkin. 

Lanka on Retrosarian Vovó, ostettu Nurjasta. 100 % villaa, ei superwash-käsittelyä. Lankaa meni suurin piirtein puoli kiloa, kuten kuvaamisen, unohdin myös punnita. Tyhjiä vyötteita löysin yhdeksän, ja yhden laitoin paidan mukaan pesuohjeeksi, joten sen mukaan olisi se puolisen kiloa. Puikot nro 4 ja 3. Ostin ensimmäiset Chiaogoon pyöröpuikkoni tuota varten. Kaapeli on kyllä maineensa veroinen, mutta puikko on turhan terävä mun makuuni ja käsialalleni (h-tin tiukka). Piti neuloa sormustin oikeassa etusormessa. Väri on valosta riippuen joko kanervaan taittuva tai ruskeanpunainen.

Halusin tehdä v-pääntien mutta muuten hyvin sileän paidan. Löysin ja ostin Audiernen, jonka pääntie oli juuri mitä etsin, käytin siitä kaikki mittatiedot ja muotoilut, jätin kuviot pois. Pääntie ja hartialinja onnistuivat mielestäni loistavasti tuossa mallissa. Koko on M, aloitin S-kokoa, mutta tuli tunne että ei riitä, ja hyvä kun aloitin uudelleen. Pieni paniikki johti yöneulomiseen, sain sen kasteltua ja kuivumaan keskiviikkoiltana kun lauantaina piti olla paketti ojennettavaksi. 

Ei kommentteja: